top of page

Шкільні новини

Фото автораNataliia Romaniva

🕊️«Мир - нашому дому! Мир – вашому дому! Мир – планеті Земля!»

Оновлено: 29 вер.

21 вересня Україна разом із прогресивною світовою спільнотою відзначила Міжнародний День миру. Миротворча місія розуміння цінностей, необхідних для культури миру, є надзвичайно важливими у сьогоднішніх викликах часу. Освіта сьогодні є одним із основних засобів формування культури миру.


18-23 вересня відбувся XІ Конгресу юних посланців миру «Усім світом - за мир!». Під час проведення Конгресу учасники громадського руху «Діти - посли миру» презентували cвою діяльність та проєкти, що впроваджувались протягом 2023-2024 навчального року :

✔️18.09. «Міжнародний дитячий рух в дії» - традиційні миротворчі справи: акції «Парасольки МИРУ»; «Наші серця за МИР»;

✔️19.09. благодійні ярмарки «Янголи поруч»;

✔️20.09. заходи до Міжнародного Дня миру (челендж «Дзвони МИРУ»; посвята юних посланців миру закладів освіти).

✔️23.09. круглий стіл (онлайн) до Міжнародного Дня миру на тему: «Виховання культури світу»: презентація досвіду, церемонія нагородження та вручення сертифікатів Юний Посол Миру Федерації Всесвітнього мир , підведення підсумків 2023-2024 н.р. та визначення перспектив на подальшу роботу. 



 




👏Особливим моментом урочистої частини Конгресу стала церемонія нагородження 18 активістів шкільних громад почесним званням «Юний посол миру». Це визнання їхньої відданості ідеалам миру та важливої ролі в побудові гармонії в нашому суспільстві.


Під час роботи Конгресу була прийнята Резолюція, в якій, спираючись на основні акценти Формули Миру Президента України, 2024-2025 роки мають стати роками діалогу побудови кращого майбутнього для всіх. Українська формула миру – це комплексний набір рішень, впровадження яких дозволить досягнути стійкого та справедливого миру в Україні, а також створити засади для безпеки в усьому світі, що базуються на принципах Статуту ООН та міжнародного права.


🕊️«Мир - нашому дому! Мир – вашому дому! Мир – планеті Земля!» – нехай це гасло об'єднає нас усіх у спільному прагненні до гармонії, добра і порозуміння.


10 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page